De Ridder BV

inloopspreekuur

Duurzaam sport- en spelmateriaal

Sporten is niet alleen is de beste manier om fit te blijven en draagt bij aan een gezond lichaam en geest. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, speelt de sportwereld ook een rol. Leba Sport, sinds vorige maand onderdeel van De Ridder, houdt zich actief bezig met het verduurzamen van het assortiment. Marinka Bronne-Bakker, Manager Sport, deelt haar visie op de mogelijkheden van duurzame sport- en spelmaterialen.

Inhoudsopgave

De noodzaak van duurzaamheid in de sport

Duurzaamheid is een breed begrip, maar in de sportwereld betekent het vooral dat we materialen en producten gebruiken die minder belastend zijn voor het milieu. Dit kan variëren van het gebruik van gerecyclede materialen tot het kiezen voor producten die een langere levensduur hebben. In deze tijd werkt iedereen aan een duurzamer leven. Het is dus van groot belang dat ook de sportsector zijn verantwoordelijkheid neemt.

Sporten zelf is een activiteit die ons verbindt en inspireert, maar de materialen die we gebruiken hebben een aanzienlijke impact op onze ecologische voetafdruk. Van voetballen tot tennisrackets, de productie en het transport van sportmaterialen verbruiken veel hulpbronnen en energie. Marinka Bronne-Bakker benadrukt dat het kiezen voor duurzame alternatieven niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor de sporters zelf.

ISO GECERTIFICEERD

Aantoonbaar toekomstgericht

Bij De Ridder BV gaan we ver voor onze klanten en partners. Met trots dragen we onze ISO 9001 certificering voor kwaliteitsmanagement en onze ISO 14001 certificering voor milieumanagement.

Leba Sport als onderdeel van De Ridder

Met de integratie van Leba Sport in De Ridder wordt er een nieuwe standaard gezet voor duurzame sportmaterialen. Marinka legt uit dat het bedrijf zich richt op het ontwikkelen van producten die zowel functioneel als milieuvriendelijk zijn. “Wij geloven dat sportmateriaal van hoge kwaliteit kan zijn en tegelijkertijd ook op een duurzame manier geproduceerd”, zegt ze.

Leba Sport werkt samen met leveranciers die zich inzetten voor duurzame productieprocessen. Dit betekent dat ze alleen materialen gebruiken die zijn gemaakt van gerecyclede of biologisch afbreekbare stoffen. Daarnaast wordt er bij de productie rekening gehouden met arbeidsomstandigheden en de impact op lokale gemeenschappen.

 

Innovaties in duurzaam sportmateriaal

De ontwikkelingen op het gebied van duurzame sportmaterialen zijn veelbelovend. Zo zijn er al diverse innovatieve producten op de markt die voldoen aan de eisen van duurzaamheid. Denk hierbij aan voetballen gemaakt van gerecycled plastic of yogamatten van natuurlijke, biologische materialen. Deze producten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar bieden ook de kwaliteit en prestaties die sporters verwachten.

Marinka geeft aan dat de vraag naar duurzame sportmaterialen toeneemt. “Steeds meer instellingen, scholen en clubs zijn zich bewust van de impact die hun keuzes hebben. Ze willen investeren in materialen die niet alleen hun prestaties verbeteren om zo bij te dragen aan een betere wereld”, legt ze uit.

Vacatures

De Ridder, een innovatieve werkplek waar we jou waarderen.

We bieden een dynamische werkomgeving waarin jij jezelf kunt ontplooien en met ons mee kunt groeien. Als jij gedreven, ondernemend, resultaatgericht, collegiaal en gepassioneerd bent, geloven we dat jij bij ons het verschil kunt maken.

Duurzaam sporten is de toekomst

De toekomst van sport en spel ligt in de handen van zowel sporters als fabrikanten. Door bewuste keuzes te maken en samen te werken met bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, kunnen we een positieve impact maken. Marinka roept sporters en clubs op om de mogelijkheden van duurzame materialen te verkennen: “Laten we samen de verandering omarmen en zorgen voor een duurzame toekomst voor de sport.”

Duurzame sportmaterialen zijn niet alleen een trend, maar een noodzaak. De integratie van Leba Sport in De Ridder laat zien dat er volop kansen zijn om de sportwereld groener te maken. Door te kiezen voor producten die zowel functioneel als milieuvriendelijk zijn, kunnen we niet alleen genieten van onze favoriete sporten, maar ook bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

 

Inloopspreek Duurzaam Sport- en Spelmateriaal

Wil je meer weten over de duurzame alternatieven voor sport- en spelmateriaal? Loop dan eens digitaal binnen bij het Inloopspreek Duurzaam Sport- en Spelmateriaal op 19 november 2024. Manager Sport, Marinka Bronne-Bakker staat samen met De Ridders sustainability manager Astrid Oversier en het vertrouwde team van accountmanagers.

Laatste nieuws