De Ridder BV

Duurzaam wassen met Leaf

Duurzaam wassen met Leaf

De Ridder BV is altijd op zoek naar manieren om het assortiment nog duurzamer te maken. Al eerder hebben we gekeken naar verduurzaming van hygiëneproducten en -papier, maar ook zaken als PBMs nemen we onder de loep. Uiteindelijk is ons gedeelde streven over de hele linie te verduurzamen met hoogwaardige producten als onderdeel van kwaliteit van zorg en leven, ook binnen de muren.

Inhoudsopgave

Het wassen van kleding is een alledaagse bezigheid die ook een aanzienlijke impact kan hebben op het milieu. Daarom hebben wij de wasmiddeldoekjes van Leaf aan ons assortiment toegevoegd. Leaf biedt een milieuvriendelijkere benadering van het wassen, zonder in te leveren op resultaat en efficiëntie. Elk wasmiddeldoekje van Leaf staat gelijk aan één dosis wasmiddel. Doseren is daarom  makkelijk bij het gebruik van Leaf wasmiddeldoekjes. Je gebruikt nooit teveel wasmiddel, één wasmiddeldoekje volstaat voor één wasbeurt. De wasmiddeldoekjes zijn niet alleen makkelijk voor de gebruiker, maar ook nog eens vriendelijk voor het wasgoed. Minder slijtage, minder kans op scheuren in de stof. Ondanks hun compacte formaat leveren ze een krachtige reiniging die geschikt is voor zowel witte als gekleurde kledingstukken. Het geheim zit hem in de geavanceerde formule, die bewezen effectief is, zelfs in gebieden met hard water. De wasmiddeldoekjes zijn ISO9001 gecertificeerd.

ISO GECERTIFICEERD

Aantoonbaar toekomstgericht

Bij De Ridder BV gaan we ver voor onze klanten en partners. Met trots dragen we onze ISO 9001 certificering voor kwaliteitsmanagement en onze ISO 14001 certificering voor milieumanagement.

Verduurzaming door de hele productieketen

De Leaf wasmiddeldoekjes zijn een duurzame oplossing in een duurzame verpakking. In plaats van de gebruikelijke plastic flessen, zijn deze bladen verpakt in recyclebaar karton. Dit vermindert niet alleen het gebruik van single-use plastic, maar maakt de verpakking ook lichter en compacter. Dat is gunstig voor opslag als transport. De verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor de ecologische voetafdruk verder wordt verkleind. Ook wordt er in het productproces veel minder energie gebruikt. Omdat water pas bij het reinigen wordt toegevoegd, is er minder energie nodig voor transport, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Dit, in combinatie met de verminderde hoeveelheid verpakkingsmateriaal, maakt de wasmiddeldoekjes van Leaf dé milieubewuste keuze.

Ook dierenwelzijn is meegenomen in de ontwikkeling

Om te voldoen aan de wensen van deze tijd is bij de ontwikkeling van Leaf ook rekening gehouden met dierenwelzijn. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe wasdoekjes is geen gebruik gemaakt van dierproeven. Sterker nog, de producten zijn volledige vegan, dus vrij van dierlijke ingrediënten. Dat past heel goed binnen onze principes van verduurzamen; goed voor de wereld én goed voor mens en dier.

Vacatures

De Ridder, een innovatieve werkplek waar we jou waarderen.

We bieden een dynamische werkomgeving waarin jij jezelf kunt ontplooien en met ons mee kunt groeien. Als jij gedreven, ondernemend, resultaatgericht, collegiaal en gepassioneerd bent, geloven we dat jij bij ons het verschil kunt maken.

Schone was, schone wereld

Al met al biedt Leaf een doeltreffende, efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor het wassen van kleding. Door innovatieve formules te combineren met duurzame verpakkingsmaterialen, dragen ze bij aan een schonere planeet zonder concessies te doen aan prestaties of gebruiksgemak. Voor instellingen die streven naar een groenere levensstijl, zijn deze wasmiddeldoekjes een stap in de goede richting naar een duurzamere toekomst.

Ook klaar voor een revolutie in wasgoed? Bespreek de opties met je vaste De Ridder BV accountmanager of neem contact op met onze Customer Service team

Laatste nieuws