De Ridder BV

De populairste slipper van Nederland maakt plaats voor duurzame variant

De oude De Ridder badslipper is een geliefd en herkenbaar product in Nederland. Toch maken de slippers vanaf nu plaats voor een vernieuwde variant die net zo comfortabel is, maar aanzienlijk duurzamer. Met de introductie van de nieuwe slipper, die voor 25% uit gerecycled materiaal bestaat, zetten we een belangrijke stap richting verduurzaming. In dit artikel vertelt Karin van Olffen over de reden achter deze verandering en wat het betekent voor de gebruikers.

Inhoudsopgave

ISO GECERTIFICEERD

Aantoonbaar toekomstgericht

Bij De Ridder BV gaan we ver voor onze klanten en partners. Met trots dragen we onze ISO 9001 certificering voor kwaliteitsmanagement en onze ISO 14001 certificering voor milieumanagement.

De populairste slipper van Nederland

De oude De Ridder slipper heeft een bijzondere plaats in het hart van veel dragers. Van de populaire Facebookpagina tot de vele verhalen die worden gedeeld over het gebruik in Penitentiaire Instellingen, de slipper heeft zijn sporen verdiend. Karin van Olffen, een bekende stem in deze discussie, zegt het treffend: “De oude slipper is bekend in berucht Nederland.” De slipper wordt gewaardeerd om zijn eenvoud en functionaliteit, maar ook om zijn herkenbaarheid. Het wordt gekscherend gezien als een statussymbool.

Altijd op zoek naar verduurzaming

Met de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering en de impact van onze consumptie op het milieu, is duurzaamheid een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Samen met DJI kijkt De Ridder altijd naar manieren om kwalitatief goede producten te leveren die de wereld zo min mogelijk belasten. Karin van Olffen benadrukt dat het bedrijf altijd bezig is met het verduurzamen van het assortiment. “Zelf populaire artikelen ontsnappen niet aan onze duurzame loep. Duurzaamheid wint van populariteit,” zegt ze. Deze uitspraak weerspiegelt de noodzaak om niet alleen de trends te volgen, maar ook om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die producten hebben op de wereld.

Wat maakt de nieuwe badslipper duurzaam?

De nieuwe De Ridder slipper is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Met 25% gerecycled materiaal is het een voorbeeld van hoe bedrijven innovatief kunnen zijn zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of comfort. Het gebruik van gerecyclede materialen vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen en helpt om afval te verminderen. Dit is een cruciaal aspect van duurzaamheid: niet alleen minder produceren, maar ook slimmer omgaan met de middelen die we al hebben.
Daarnaast hebben we ook geluisterd naar de feedback van medewerkers die we spraken tijdens werkbezoeken aan PI’s. Zo kan deze slipper doorzichtig en kan daarom minder goed gebruikt worden voor het verstoppen van contraband.

Vacatures

De Ridder, een innovatieve werkplek waar we jou waarderen.

We bieden een dynamische werkomgeving waarin jij jezelf kunt ontplooien en met ons mee kunt groeien. Als jij gedreven, ondernemend, resultaatgericht, collegiaal en gepassioneerd bent, geloven we dat jij bij ons het verschil kunt maken.

Afscheid van een populair product in ons portfolio

De oude De Ridder slipper heeft een sterke emotionele waarde en is een vertrouwd product. Echter, de voordelen van de nieuwe slipper zijn duidelijk. Door de overstap naar een duurzamer product kan men bijdragen aan een collectieve inspanning om de wereld een beetje beter te maken. “We hopen dat de nieuwe badslipper net zo populair wordt als de oorspronkelijke variant. Uiteindelijk doen we het natuurlijk niet voor de populariteitsprijs, alhoewel het altijd leuk is om te zien dat een van je producten zo leeft in een gemeenschap,” zegt Van Olffen.

Een stap vooruit met nieuwe slippers

De vervanging van de oude De Ridder slipper door een duurzamer alternatief is niet alleen een aanpassing in het assortiment, maar ook een belangrijke stap in de richting van een meer duurzame toekomst. De nieuwe slipper belooft hetzelfde comfort en gebruiksgemak, maar met een positieve impact op het milieu.
Karin van Olffen en haar team laten zien dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een noodzakelijke verandering in de manier waarop we consumeren. De oude slipper zal altijd een speciale plaats in ons hart houden, maar het is tijd om vooruit te kijken en de voordelen van de nieuwe variant te omarmen. Samen kunnen we een verschil maken, stap voor stap en slipper voor slipper.

Laatste nieuws